Zonnepanelen op sporthal De Berken in Maldegem, Kleit.

Medio 2023 sloot het lokaal bestuur van Maldegem met Volterra een overeenkomst voor de installatie van zonnepanelen op sporthal De Berken in Kleit, deelgemeente van Maldegem. Volterra bouwde een goede relatie op met de gemeentelijke diensten en de verantwoordelijke schepen. De coöperatieve zonnepanelen werden gefaciliteerd door de VEB-zonnestroomafnameovereenkomst waardoor de gemeente geen aanbesteding hoeft uit te schrijven.

Maldegem investeert in de energetische renovatie van haar gebouwen – in het kader van de klimaatdoelstellingen die de gemeente wil halen en die geformuleerd zijn in het lokaal klimaat- en energiepact. Dat doet de gemeente deels in eigen beheer, maar deels heeft ze gekozen voor een samenwerking met onze energiecoöperatie.

Einde juli 2024 zijn de zonnepanelen in werking gesteld. De plaatsing van 294 zonnepanelen levert samen 172 kWp en dus energie voor 40 gezinnen. Sporthal De Berken is het eerste van de gemeentelijke daken in Maldegem dat Volterra zal financieren, installeren en onderhouden via de VEB zonnestroomafnameovereenkomst.