We kijken terug op een geslaagd Windfeest in het weekend van 12 en 13 juni voor de voltooiing van het Windlandschap Eeklo – Maldegem – Kaprijke – Sint-Laureins. Ecopower en Volterra bemanden een info-standje aan de coöperatieve windturbine en gaven uitleg aan vele geïnteresseerden. De coöperatieve windturbine van Volterra en Ecopower staat nu vol ‘burgerhanden’.  

Dit event was alvast een succes en een mooi voorafje op de Global Wind Day van 15 juni. 

Elke 15 juni is Global Wind Day, Wereld Wind Dag, een wereldwijd event. Het is een dag om windenergie te ondekken en de mogelijkheden die windenergie biedt om onze energiesystemen te veranderen en om onze economieën koolstofvrij te maken.

Om lokale meerwaarde te creëren, draagvlak voor windturbines te creëren en de energietransitie eerlijk vorm te geven, is het van belang dat de lokale gemeenschap mee eigenaar is van windprojecten.

Daarom houden de burgercoöperaties voor hernieuwbare energie, verenigd in de koepelfederatie REScoop Vlaanderen, allerhande on- en offline acties om de wind te claimen tussen 9 en 20 juni 2021. Samen zetten we burgerwind op de kaart!

Word mee windambassadeur via www.burgerenergie.de/doe-mee. Hier kan je een #burgerenergie kader op je Facebook-profielfoto zetten, onze boodschap mee verspreiden op sociale media met de tag #burgerenergie of een e-mail sturen aan Minister van Energie Zuhal Demir of naar je lokaal bestuur om de wind te claimen. Want de wind waait voor iedereen!

Wil je meer weten over de winddag en burgerwind? Surf naar www.burgerenergie.be en volg burgerenergie op twitter, facebook en instagram.

#burgerenergie #dewindwaaitvooriedereen #globalwindday