Schrijf je in voor de infosessie op donderdag 22 april 2021 20:00h-21:30h

Praktisch

Via Teams. De deelnemerslink vind je een dag op voorhand op de Ecopower website en krijg je toegestuurd na inschrijving.

Wat komt aan bod?

  • We geven een stand van zaken over de zonne-installaties op de stadsgebouwen
  • We geven uitleg over hoe je mee participeert

Verder halen we kort aan wat de mogelijkheden zijn voor zonnepanelen op daken van bedrijven, scholen, organisaties. En we lichten een tipje van de sluier over de laatste fase: ook particulieren kunnen binnenkort zonnepanelen op hun dak krijgen.

Voor de kenners van het Meetjesland is het al lang geweten: de zon verricht hier wonderen! Het verbaast dan ook niet dat de Stad Eeklo hier volop op inzet. Zo wilt de stad tegen 2030 op 60% van alle daken in de stad zonnepanelen installeren.  Om deze doelstelling te halen, slaan Eeklo, Ecopower en Volterra de handen in elkaar om zonnepanelen op daken van stadsgebouwen, scholen, bedrijven,
organisaties én bij u thuis te voorzien!

Zon op openbare daken

Zes publieke daken werden reeds voorzien van zonnepanelen: het Lokaal Dienstencentrum Zonneheem, het stadskantoor aan de Industrielaan, kinderdagverblijf Kinderpoort, de Kunstacademie, het cultuurcentrum de Herbakker en het stedelijk sportpark. De installatie op LDC Zonneheem en BKO Kinderpoort zijn in het beheer van Volterra. Sinds kort produceren ze groene zonnestroom die zo veel als mogelijk ter plaatste verbruikt wordt. De overproductie wordt in het net geïnjecteerd en geleverd aan de coöperanten van Ecopower en Volterra die thuis voor groene burgerenergie kiezen. Mee eigenaar worden kan door een of meerdere aandelen te kopen van Ecopower en/of Volterra. Wie coöperant is, kan ook klant worden en thuis zijn eigen groene stroom verbruiken.

Ben je reeds coöperant of sta je te popelen om mede-eigenaar te worden van de installaties in Eeklo? Dan nodigen we jou graag uit op een digitale infosessie op donderdag 22 april om 20u00 (link).

Wil je meer doen of zelf jouw dak ter beschikking stellen als bedrijf, school of organisatie? 

Uiteraard kan dat, zelfs zonder eigen investering! Als burgercoöperaties staan Ecopower en Volterra in voor de financiering, plaatsing en het onderhoud van de installaties. De stroom van de zonne-installaties kan ter plaatse verbruikt worden aan een interessant zontarief. Meer informatie of interesse? Laat hier (link) jouw gegevens na en we nemen spoedig contact op!

Of als particulier?

Binnenkort werken we ook een aanbod uit voor particulieren. Hierover later meer!