Zomerdrink op de uniekste pop-up-bar van Vlaanderen

Op vrijdag 8 juli hielden we met onze coöperanten onze zomerdrink op de uniekste één-daagse pop-up-bar van Vlaanderen: bij onze windturbine aan de Huysmanhoeve.

We zijn bijzonder blij dat onze coöperanten met zovelen naar de windturbine afzakten om met hun energiegemeenschap en coöperatie Volterra de zomer af te trappen. Dit smaakt naar meer en allicht maken we hiervan een jaarlijks event.

We maakten van deze gelegenheid gebruik om onze 1.000 coöperanten campagne te lanceren. Wij willen onze gemeenschap uitbreiden met 1.000 nieuwe leden die voor een maximum van 250 euro investeren in onze Meetjeslandse hernieuwbare energie. Zo leggen we de basis voor vele nieuwe projecten in zon, wind en andere duurzame energiecomponenten.

De 100 eerste nieuwe coöperanten krijgen van Volterra een gratis stijlvol sportshirt in de huisstijl van Volterra. Een niet te versmaden welkomstgeschenkje.

De op 7 mei ingezaaide bloemenweide onder de windmolen deed het prima. De foto’s getuigen daar alvast van.

 

Goed nieuws: het is intussen bijna tijd voor de volgende stap, en dat is de aanplant van houtachtige inheemse struiken langs de toegangsweg en van enkele inheemse solitaire bomen. Deze actie zal op lange termijn nog meer effect sorteren op vlak van biodiversiteit en leefmilieu. Ook voor deze boomplantactie zullen we onze coöperanten uitnodigen. Samen gaan we niet alleen voor duurzame lokale energie maar ook voor een biodiverse en klimaatrobuuste leefomgeving.

 

Meer info volgt in volgende nieuwsbrieven, maar noteer alvast 27 november in je agenda voor deze boomplantdag. We maken er meteen ook een publiekstrekker en een persmoment van.

Uitsmijter. We danken onze fotograaf van dienst en coöperant Iñaki Colpaert en ook onze nieuwsgierige modellen op het veld naast de windturbine.