infosessie in Kaprijke

4 infosessies in maart Burgerenergie@Meetjesland verdienen navolging

In de voorbije maand maart deden we elke woensdagavond een andere Meetjeslandse gemeente aan om er te spreken over energie besparen, gebruiken en produceren in de energietransitie. We gingen langs in Sint-Laureins, Kaprijke, Maldegem en Eeklo. Elke sessie trok een twintigtal geïnteresseerden aan. Gezien de korte aanlooptijd en geringe promotie vinden wij dit alvast succesvol. We herkenden vele coöperanten in de zaal, maar er kwamen ook niet-coöperanten op af. En onze uitleg moet toch goed aangekomen zijn, want we kregen er in maart tijdens de sessies twintig coöperanten bij.

Ruben Goethals

Veel interactie met de aanwezigen

In Eeklo gingen de vragen voornamelijk over onze coöperatie en over onze verhouding tot de marktspelers in energie. Dat wijst er toch op dat Volterra in Eeklo al vrij goed gekend is. In Maldegem ging het vaker over energie besparen in het algemeen, en kwamen er veel meer vragen hoe te besparen en wat je kan doen om je woning energieëfficiënter te maken. We maakten er van de gelegenheid gebruik om Volterra en de burgerenergiecoöperaties in het licht te zetten. In vele gemeenten in het Meetjesland is Volterra nog te weinig gekend. Werk aan de winkel dus.

Hier vind je de presentatie die we gebruikt hebben tijdens de sessies. Wij kijken alvast uit naar een vervolg van deze sessies, waarbij we nog heel veel Meetjeslanders willen overtuigen dat hernieuwbare energie van en voor ons allemaal is.

infosessie in Eeklo