Meemakers9900: burgerbudget in Eeklo

Ken je het concept burgerbudget al? De stad Eeklo stelt de komende drie jaar een budget ter beschikking van de burger voor het uitvoeren van sociale of energieke projecten. Samen met De Verstelling Eeklo hebben we een project ingediend genaamd ‘Drijfkracht’. Met dit project willen we een fietsoplaadpunt op zonnestroom uitbouwen in het centrum van Eeklo. Het gebruik ervan zal gratis zijn, want de zon schijnt voor iedereen!De Eeklose firma Timmerman EHS wil zich engageren voor de uitvoering van de constructie en de herstellers van Repair Café Eeklo voor het elektrisch gedeelte.

Wat en wie willen we bereiken?

Door het plaatsen van een fietsoplaadpunt op zonnestroom op een locatie met veel horecazaken zoals de Eeklose Markt kunnen fietsers die neerstrijken op de terrassen ondertussen hun fiets opladen en worden ook lokale ondernemers bij dit project betrokken. Het oplaadpunt wordt uitgebaat door burgers (vrijwilligers Volterra en De Verstelling) voor burgers.

Bij het oplaadpunt worden ook infographics voorzien om het concept burgerenergie in de kijker te zetten. Tijdens de donderdagmarkt kan het oplaadpunt bemand worden met een infostand.

Ons fietsoplaadpunt

De fietsvlonder wordt voorzien van 9 oplaadpunten en is overkapt met zonnepanelen die een batterij voeden van waaruit de fietsen opgeladen worden. Er is geen netaansluiting nodig. Op die manier kan de constructie indien nodig of gewenst verplaatst worden. Het fietsvlonder heeft de afmetingen van een standaardparkeervak.

Hoe stemmen?

Stem op het gratis fietsoplaadpunt op zonnestroom in het centrum van Eeklo en maak dit mee realiteit!Registratie op de website van stad Eeklo is vereist voor deelname, maar je hoeft niet in Eeklo te wonen om te stemmen.Hier lees je de volledige uitleg over dit initiatief en kun je jouw stem uitbrengen voor ons project.