Update: Het consortium De Verstelling-Volterra ontvangt 13.000 euro voor de realisatie van een gratis fietsoplaadpunt

Wij zijn trots dat we samen met De Verstelling Eeklo de eerste plaats haalden met ons project Drijfkracht, een gratis fietsoplaadpunt. We ontvangen maar liefst 13.000 euro van Meemakers9900, de campagne voor burgerbudgetten van de stad Eeklo.

We haalden een hoge score via online stemmen en die werd door een enthousiaste jury tot boven de 90% gebracht, een resultaat waarvan wij in onze schooljaren enkel konden dromen. We vernamen dat de jury zeer onder de indruk was van ons projectvoorstel.

Lees hieronder wat ons voorstel Drijfkracht precies inhoudt.

Meemakers9900: burgerbudget in Eeklo

Ken je het concept burgerbudget al? De stad Eeklo stelt de komende drie jaar een budget ter beschikking van de burger voor het uitvoeren van sociale of energieke projecten. Samen met De Verstelling Eeklo hebben we een project ingediend genaamd ‘Drijfkracht’. Met dit project willen we een fietsoplaadpunt op zonnestroom uitbouwen in het centrum van Eeklo. Het gebruik ervan zal gratis zijn, want de zon schijnt voor iedereen!De Eeklose firma Timmerman EHS wil zich engageren voor de uitvoering van de constructie en de herstellers van Repair Café Eeklo voor het elektrisch gedeelte.

Wat en wie willen we bereiken?

Door het plaatsen van een fietsoplaadpunt op zonnestroom op een locatie met veel horecazaken zoals de Eeklose Markt kunnen fietsers die neerstrijken op de terrassen ondertussen hun fiets opladen en worden ook lokale ondernemers bij dit project betrokken. Het oplaadpunt wordt uitgebaat door burgers (vrijwilligers Volterra en De Verstelling) voor burgers.

Bij het oplaadpunt worden ook infographics voorzien om het concept burgerenergie in de kijker te zetten. Tijdens de donderdagmarkt kan het oplaadpunt bemand worden met een infostand.

Ons fietsoplaadpunt

De fietsvlonder wordt voorzien van 9 oplaadpunten en is overkapt met zonnepanelen die een batterij voeden van waaruit de fietsen opgeladen worden. Er is geen netaansluiting nodig. Op die manier kan de constructie indien nodig of gewenst verplaatst worden. Het fietsvlonder heeft de afmetingen van een standaardparkeervak.

Hier lees je welke initiatieven in de prijzen vallen van het Meemakers burgerbudget in Eeklo.